Vacature corporate recruiter regio Utrecht

Aantal uren per week 40
Opleidingsniveau hbo
Standplaats Leusden
Deel deze pagina via

Over de functie

Als recruiter heb je een belangrijke rol binnen de organisatie. Dat weet jij, dat weten wij en de baas trouwens ook. Nou ja, de baas… Zo spreken we niet met elkaar. Sterker nog, je bent zelf de baas.

Het volledige proces van werving en selectie tot en met de aanname van onze toekomstige medewerkers valt namelijk onder jouw verantwoordelijkheid. Onze medewerkers zijn ons verdienmodel, dus het is belangrijk dat zij voldoen aan de kwalitatieve eisen van Verhoeve. Ja, je leest het goed. Kwaliteit boven kwantiteit, want we gaan voor de lange termijn. Dat betekent overigens niet dat we geen kwantiteitsdoelstellingen hebben.

Met jou erbij bestaat het recruitmentteam uit drie personen. We hebben met elkaar de verantwoordelijkheid voor het behalen van de wervingsdoelstelling, maar ieder heeft zijn of haar eigen regio en extra verantwoordelijkheden en projecten.

Wij stellen gezamenlijk jaarlijks een onderbouwd recruitmentplan op, waarin onze avontuurlijke doelstellingen voor het jaar zijn opgenomen. Deze gaan we ook meten, daarom bespreken we wekelijks onze resultaten met elkaar, geef je aan waar je tegenaan loopt en helpen wij elkaar succesvoller te worden in ons vak. Samen komen we verder!

Jij bent het gezicht van Verhoeve voor de provincie Utrecht. Je focus ligt op starters en werkende mensen in finance & control. Wij hebben onze doelgroep goed in kaart, maar elk jaar verandert er wel iets. Jij gaat dit nauwlettend in de gaten houden en zo nodig ons team van recruiters, sales consultants en fieldmanagers informeren en adviseren over de verandering in de arbeidsmarkt in jouw regio.

Uiteraard is het behalen van de wervingsdoelstelling je primaire verantwoordelijkheid, maar je zorgt ook dat Verhoeve bekend is bij onze doelgroep. Zo zal jij je bezighouden met netwerken, zowel online (social media) als offline, bijvoorbeeld bij hogescholen en studieverenigingen.

Er ligt direct een mooi project voor je klaar. Campus Branding. Jij komt graag met originele ideeën over hoe we dit project vorm gaan geven om de starters in finance & control vanaf het beginstadium van hun studie te boeien en zich aan jou en ons te binden.

Nog even voor de duidelijkheid: jij werkt weliswaar bij een detacheringsbureau, maar je bent geen recruitment consultant. Zo werken namelijk wij niet bij Verhoeve. Het team van salesconsultants, fieldmanagers en recruiters hebben ieder hun eigen focus. Zo kunnen wij de kwaliteit van onze organisatie bewaken. Je bent corporate recruiter bij een bureau en verantwoordelijk voor het werven van (aankomend) financiële talenten die bij Verhoeve een vast dienstverband krijgen. Zodra het talent aan boord is, is het de missie van ons hr-team om hen in hun werkgeluk te voorzien en de missie van ons salesteam om hen uitdagende en interessante projecten aan te bieden.

Verhoeve Reisverzeking Bekijk hier de impressie

Jij als Verhoeve professional

Jij bestuurt de “touringcar” van onze organisatie en pikt kwalitatieve financials op het juiste moment op uit de markt. Door jouw creativiteit weet jij als geen ander hoe je moet inspelen op de wensen en behoeften van onze doelgroep in de regio. Echte bazen doen aan guerrilla recruitment, want je vindt het leuk om te experimenteren met diverse acties. Recruitment is je op het lijf geschreven!

Sourcen kan jij. Hierdoor vind jij met gemak potentiële kandidaten via Google en social media, zoals LinkedIn. Post & pray komt niet in jouw woordenboek voor. Jij weet de interesse van de juiste kandidaten te wekken en hen te verleiden om met jou in gesprek te gaan, want jij kent de markt én jouw doelgroep.

Kansen inschatten is voor jou geen probleem. Helemaal omdat je alle aspecten (functie-inhoud, arbeidsvoorwaarden en eventuele risico’s) in de eerder gevoerde gesprekken goed in kaart hebt gebracht om een passende aanbieding te doen. Jij hebt dus uitstekende communicatieve vaardigheden en kennis van verschillende gesprekstechnieken.

Als recruiter bij Verhoeve werk je in een informele en flexibele werkomgeving waar veel gelachen en hard gewerkt wordt. Jij weet precies wanneer er tijd is voor lol maar weet ook jouw doelen en resultaten te behalen.

Jij hebt passie voor recruitment en dat kunnen we van je aflezen. Je bent betrokken bij de ambities van onze organisatie en zorgt ervoor dat je zelf ook up-to-date kennis hebt van de ontwikkelingen binnen het recruitmentvak.

Waarom kiezen voor Verhoeve?

Jij krijgt de vrijheid om als recruiter jouw eigen verantwoordelijkheid te pakken en ons te helpen groeien in de provincie Utrecht;

Jij kunt recruitment naar een hoger plan tillen en krijgt alle ruimte om dit te doen;

Ook jij gaat je rugzak vullen. Je gaat jezelf uitdagen door zelfstandig extra projecten op te pakken;

Je komt in een team met twee ervaren recruiters. Je kan sparren en kennis delen met vakgenoten die net zo ambitieus zijn als jij;

Om succesvol te kunnen zijn krijg jij de gelegenheid om aan te sluiten bij recruitmentseminars, of wellicht wil jij een cursus volgen. Er zijn vele mogelijkheden om de beste recruiter in jouw vakgebied te worden; 

De werktijden zijn flexibel in te delen. Ook is er de mogelijkheid om deels thuis of op locatie te werken.

  • De intentie is om een langdurige relatie met elkaar aan te gaan;
  • Jij ontvangt afhankelijk van jouw kennis en ervaring een salaris van €2.400,- tot €2.800,- op basis van een fulltime dienstverband (40 uur);
  • Er is een individuele bonusregeling afgestemd op jouw doelstellingen;
  • Je krijgt daarnaast de beschikking over een smartphone, laptop en leaseauto;
  • Je hebt 28 vakantiedagen op jaarbasis.
  • Aanhaken bij alle informele activiteiten en borrels zijn geheel vrijblijvend, maar die wil je niet missen.

Heb jij vragen over deze wereldbaan of overweeg je een overstap, maar ben je nog niet overtuigd? Bellen of WhatsAppen mag altijd, zodat ik persoonlijk al je vragen kan beantwoorden.

Is deze vacature toch niets voor jou, maar ken je wel iemand die de perfecte kandidaat zou kunnen zijn? Stuur de vacature door of deel het via social media.