CASE - FINANCIAL ACCOUNTING

Een gezamenlijke financiële uitdaging

Een grote landelijk opererende Retailer is recent gefuseerd. Dit bracht nogal wat teweeg. Een nieuwe horizon, formuleren van nieuwe doelstellingen én personeel dat zijn weg moest vinden. Diverse projecten stonden op de agenda. De energie was voelbaar, maar de onrust eveneens. De consultants van Verhoeve hielden deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Uit ervaring weten wij dat het bijstaan in deze tijden het verschil kan maken. Samen houden wij oog voor nieuwe gestelde doelen en anticiperen wij op de personeelsvraagstukken. Door het aangaan van gesprekken met de teamleider grootboek hield onze vaste consultant vinger aan de pols. De focus lag daarbij altijd op de gestelde doelen, de planning, de personeelsbezetting en huidige capaciteit.

Al snel constateerden we dat het zittende financiële personeel binnen het financial shared service center teveel werd belast door deze reorganisatie. Zij deden allerlei extra operationele taken om de diverse projecten op de rails te krijgen. Een forse achterstand in het werk binnen de grootboek afdeling dreigde. Als partner in Finance zien wij dit als een gezamenlijke uitdaging.

De achterstand werd onder leiding van een tweetal Verhoeve senior consultants (externe professionals) aangepakt. Beiden hebben veel kennis van en ervaring binnen de Retail én het financiële IT systeem. Zij stonden hierin desondanks nooit alleen. De opdrachtgever en zijzelf konden rekenen op een ‘BackOffice’: ons talententeam. Deze professionals vormen de achterban van Verhoeve. De toegevoegde waarde van dit team is ongekend. De kennis, expertise en skills die dit team in huis heeft, betekenen altijd een stap voorwaarts. Zij gáán voor output. Zo ook kon het tweetal senior consultants rekenen op de input vanuit dit team. Samen maakten ze duidelijke afspraken om het Retailbedrijf te ondersteunen. Uiteraard in goed overleg met de opdrachtgever.

Het Verhoeve team heeft de achterstand opgelost. De dreiging is omgezet naar een efficiënte grootboek afdeling. Maar we lieten ook een aantal praktische verbeterpunten na. De werk-/taakverdeling en efficiëntie binnen het financiële IT systeem is verbeterd. Hierbij is de ervaring van de verschillende interim professionals (uit ons talententeam) vanuit andere soortgelijke opdrachten ingezet. Als opdrachtgever kan dit Retailbedrijf echt concluderen: Verhoeve bracht meer dan alleen een oplossing. Verhoeve is partnership.