Banen controller

Of je nu unit controller, business controller, financial controller of assistent controller bent, jij bent het financiele geweten van de organisatie. Banen als controller zijn allemaal verschillend. Natuurlijk maakt het daarin uit of je voor een miljardenbedrijf of een MKB werkt. Onze ervaring is dat de grens tussen financial accounting en business control door vele mensen op een andere manier wordt gelegd. Wat de een business control noemt is voor de ander nog financial accounting.

Volgens ons begint business control na de oplevering van de reguliere financiële cijfers en is de oplevering ervan een financial accounting activiteit. Sterker nog, een goede business controller weet op basis van ratio's en intuïtie al lang wat er uit de cijfers komt en confronteert financial control met deze kennis als de cijfers toch anders zijn. Samen zorgen ze dan voor nog betere cijfers.

Bij de meeste organisaties lopen de verantwoordelijkheden inzake financial accounting en business control wat in elkaar over. Dat is geen probleem. Wat ook geen probleem is maar wel een opportunity, is het beseffen dat het twee totaal verschillende vakgebieden betreft waarin
andere talenten nodig zijn. Een persoon met talent in business control kan minder goed functioneren op een positie in financial accounting, en andersom.

Zoek jij een baan als business controller en vind je het belangrijk dat opdrachten echt iets toevoegen aan jouw CV? Dan helpen wij je graag verder. Onze recruiter gaat graag met jou in gesprek over je behoeften en wensen. 

Bekijk dan al onze banen voor controller of neem contact met ons op voor een afspraak.